کشور آلمان بزرگترین اقتصاد اروپا و جایگاه چهارم تولید ناخالص داخلی از نظر نرخ تبدیل ارز و رتبه پنجم تولید ناخالص داخلی از برابری قدرت خرید را به نام خود دارد.
این کشور بعد از انقلاب صنعتی در اقتصاد جهانی مطرح شد و تا به امروز همواره از آن به عنوان یک کشور پیشرو و نوآور و همچنین سرمایه گذار در پروژه های تحقیقاتی نام برده می شود .
نزدیک به ۷۴ درصد افراد شاغل آلمان، در بخش خدمات به کار گرفته شدهاند که از این خدمات میتوان به حمل و نقل، هتلها و رستورانها، خدمات اجتماعی و بهداشت و درمان، مسکن و بخش مالی اشاره کرد.
بخش تولید نیز نزدیک به ۲۴ درصد از نیروی کار آلمان را در خود دارد که این افراد در حوزههایی نظیر شیلات، کشاورزی و جنگلداری مشغول به فعالیت هستند.
پس از بروز رکود اقتصادی، آلمان به سرعت از طریق افزایش صادرات خود توانست از این رکورد بزرگ خارج شود و تا میزانی در این زمینه موفقیت به دست آورد که به زودی لقب بزرگترین اقتصاد اروپا را به نام خود کرد.
شاخص قیمت مصرفکننده این کشور ۸۶.۵۷ و شاخص اجاره آن ۳۱.۵۵ گزارش شدهاست.به گزارش اقتصاددانها، قدرت خرید محلی مردم آلمان برابر با ۱۰۴.۸۹ میباشد.
مردم این کشور به طور متوسط ۲۰۷۰.۸۴ یورو حقوق ماهانه (پس از کسر مالیات) دریافت میکنند که این میزان از ۱۶۰۰ تا ۲۶۰۰ یورو در مناطق مختلف این کشور متفاوت است.
درصد سود سالانه وامهای این کشور بین ۲.۵۰ تا ۴ درصد گزارش شدهاست که متوسط آن ۳.۱۲ میباشد.
شهروندان آلمانی از میزان حقوق دریافتی خود، حدود ۲۸.۹ درصد از آن را صرف تهیه مایحتاج زندگی میکنند.مایحتاج مورد نظر در این بررسی شامل هزینه موادی همچون شیر، نان، تخممرغ، برنج، مرغ، میوه، آب و غیره میگردد.
۲۵ درصد از درآمد مردم این کشور صرف اجاره مسکن میگردد.اجاره یک آپارتمان یک خوابه در مرکز این کشور ۵۶۷.۶۵ یورو به طورمتوسط هزینه دارد که این رقم در اجاره یک آپارتمان سه خوابه به ۸۳۲.۷۷ یورو افزایش می یابد که بسته به امکانات این رقم ممکن است تا ۱۰۰۰ یورو در ماه نیز افزایش یابد.