سفارت آلمان بر خلاف سفارت خانه های دیگر کشورها، در زمینه تمکن مالی و یا ضمانت برای صدور ویزاهای بلند مدت تحصیلی و یا کاری، کار را آسانتر نموده و سخت گیری های دیگر کشور ها را ندارد.
بر اساس قوانین سفارت آلمان، برای دریافت ویزای بلند مدت تحصیلی(ویزای D) ، شما فقط و فقط باید نامه ای از یکی از بانکهای دولتی و یا خصوصی ایران که در آن حساب بانکی دارید دریافت نماید که بر اساس آن نشان داده می شود که شما دارای مبلغ ۱۰۳۳۲ یورو و یا معادل ریالی آن می باشید.
هیچ نیازی به ارائه اسناد و مدارک دیگری همانند پرینت سه یا چند ماهه حساب بانکی، گردش بالای حساب بانکی، و یا ترجمه سند ملک، خانه، آپارتمان، ویلا و … ندارید
این نامه را که به آن «نامه تمکن مالی» می گویند هر بانکی که در آن پول گذاشته اید، برای شما به زبان انگلیسی صادر می کند و در نظر داشته باشید که اعتبار آن یک هفته بیشتر نیست.
لذا فقط در یک هفته مانده به وقت مصاحبه خود باید این نامه را از بانک تهیه نمائید. شما می توانید همچنین یک حساب ارزی در یکی از بانکهای ایران باز کنید و همان مبلغ ۱۰۳۳۲ یورو را در آن بگذارید و در روز مصاحبه از بانک خود، نام تمکن مالی ارزی دریافت نموده و به سفارت ارائه دهید.
ضمانت نامه بانکی و یا نامه ساپورتر مالی
در نظر داشته باشید که بر اساس قوانین سفارت آلمان، شما می توانید به جای ارائه نامه تمکن مالی از بانک های ایران، نامه ساپورت مالی که از آلمان دریافت نموده اید را به سفارت ارائه دهید.
خیلی از دوستان که یکی از آشنایان آنها در کشور آلمان زندگی می کنند و دارای اقامت بلند مدت این کشور می باشند، تمایل دارند که به جای گذاشتن پول در بانک های ایران و گرفتن نامه تمکن مالی از بانک های ایران، از فامیل و یا دوست خود در آلمان نامه ضمانت و یا ساپورت مالی دریافت نمایند. این هم یکی دیگر از راههای ارائه نامه مالی به سفارت آلمان است.
نکاتی در مورد ضمانت مالی(ساپورت مالی) از آلمان:
برای دریافت نامه ساپورت مالی در نظر داشته باشید که هر فردی در آلمان نمی تواند این نامه را برای شما ارسال نماید. اولا این فرد باید دارای اقامت دائم آلمان باشد. افرادی که دارای اقامت موقت تحصیلی و یا کاری هستند قادر به انجام این کار نیستند. زیرا ممکن است سفارت و یا اداره مهاجرت این نامه را قبول نکند. دوما” باید دارای در آمد مالی خوبی در آلمان باشند تا بتوانند ساپورتر شما نیز باشند. مثلا فردی که درامد ۱۵۰۰ یورو در ماه در آلمان دارد نمی توان ساپورتر شما باشد.
زیرا این مقدار فقط به اندازه مخارج خودش در آلمان است. ثالثا” نباید دارای سوء پیشینه مالی و یا به عبارتی بدهکاری مالی سنگین به بانکها، مراکز مالی و یا سازمانها و یا موسساتی که کمک های مالی به افراد می نمایند، باشد.
در مورد ضمانت نامه مالی در نظر داشته باشید که شما باید اصل ضمانت نامه را به سفارت ارائه دهید و کپی و یا اسکن آن را سفارت قبول نمی نماید. لذا بایذ زودتر اقدام کنید و دوست و یا فامیل شما در آلمان اصل ضمانت نامه را برای شما پست کند که قبل از روز مصاحبه به دست شما برسد و همراه با سایر مدارک به سفارت ارائه دهید.
در مورد ضمانت نامه مالی سوالی برای اکثر دوستان و متقاضیان پیش آمده بود، این که آیا آدرس ضامن باید در آن نوشته شود یا خیر . زیرا ممکن است اکثر کسانی که می خواهند ضمانت نامه مالی به سفارت آلمان ارائه دهند، شهر و محل زندگی ضامن مالی آنها با شهر و دانشگاهشان یکی نباشد .
بر اساس آنچه که ما قبلا از سفارت آلمان استعلام گرفته ایم، این مسئله روشن شد و جواب سفارت به این صورت بود که:
در صفحه اول ضمانت نامه مالی باید آدرس و مشخصات کامل ضامن شما که اقامت آلمان را دارد، قید شود. باید یادآور شد که ضمانت نامه مالی از نظر ظاهری شبیه همان دعوت نامه شنگن است که برای برخی از دوستان ارسال می شود. البته تفاوت هایی هم دارد که این تفاوت ها در صفحه دوم ضمانت نامه است.
در صفحه دوم و در کادر بالایی نباید قید شود شما به عنوان مهمان به آلمان سفر می کنید.( wie Gastgeberنباید نوشته شود). همچنین در همین قسمت هم نیازی نیست که آدرس ضامن نوشته شود. به خاطر داشته باشید که اگر شما خوابگاه رزرو کردیه اید، ضامن شما می تواند آدرس خوابگاه شما را در این قسمت بنویسد و در غیر اینصورت این فیلد را خالی بگذارید.
نکته مهم و ضروری دیگر این که در قسمت پایین و سمت راست ضمانت نامه چهار گزینه وجود دارد که گزینهnachgewiesen باید حتما حتما تیک داشته باشد وگرنه روز مصاحبه به مشکل بر خواهید خورد ( glaubhaft gemacht هم میتواند تیک دار باشد و هم تیک دار نباشد. مهم nachgewiesen است که باید تیک داشته باشد).
در پایین صفحه دوم ضمانت نامه؛ در کادر Bemerkungenدر قسمت voraussichtliche Dauer des Aufenthalts نوشته شود unbekannt، و در قسمت Zweck des Aufenthaltsنوشته شود: Studium.
چه مبلغ یورو می توانیم به صورت نقدی در زمان ورود به آلمان با خودمان به این کشور وارد کنیم؟
سئوال بسیار از دوستان این است که آیا میشود بیشتر از ۱۰۲۳۶ یورو به صورت نقدی با خودمان وارد آلمان کرد؟ و آیا اگر بیشتر از این مقدار وارد کنیم پولمون رو تو فرودگاه ایران و یا آلمان ضبط میکنند؟ و یا سئوال دیکر برای ورود بیشتر از ۱۰ هزار یورو به آلمان، مالیاتی باید در فرودگاه پرداخت کرد؟
جواب این سئوال به دو قسمت بر می گردد:
۱- در فروگاههای ایران و برای خروج از کشور: که باید گفت با توجه به این که شما دارای ویزای دانشجوئی هستید و به صراحت در ویزای شما این مسئله قید شده است، مشکلی برای خروج بیش از ۵۰۰۰ یورو از ایران ندارید.
۲- در فرودگاههای آلمان و برای ورود به این کشور: شما میتوانید از فرودگاهی که وارد آلمان می شوید، مبلغی بیشتر از ده هزار یورو را وارد آلمان کنید. (مثلا می توانید مبلغ ۲۰ هزار یورو برای دو سال تحصیلی خود، بصورت نقدی همراه خود به آلمان وارد کنید.)
باید در نظر داشته باشدی که برای این کار کافی است که قبل از اینکه به آلمان سفر کنید، از سایت www.zoll.de ، فرم شماره ۰۴۰۱ ( صفر- چهار-صفر-یک) رو پر کرده و سپس پرینت بگیرید ( در دو نسخه) همراه خود داشته باشید. وقتی وارد مرز اروپا ( آلمان) شدید، این برگه ها را به مامورینی که لباس سبز رنگ دارند zoll) ) ارائه نموده و اعلام کنید که بیشتر از ده هزار یوروو همراه دارید.
هیچ کسی این پول رو ضبط نخواهد کرد و هیچ مالیاتی هم از شما اخذ نخواهد شد. این اطلاع رسانی شما صرفا برای مبارزه با پولشویی هست و نه چیزه دیگر. البته ما توصیه می کنیم که حتی شما همان ۱۰۲۳۶ یورو خود را نیز به ماموران zoll) ) اعلام نمائید.
برای کسب اطلاعات بیشت و سئوالی در این زمینه اگر دارید می توانید با کارشناسان موسسه ما تماس حاصل نمائید